Valikko Sulje

Jäsenkirje 1-2015

Hyvät Valkonauhanaiset!

Kuopion Valkonauhan hallitus vaihtui helmikuussa. Suuri kiitos pitkän rupeaman yhdistyksen johdossa tehneelle Leena Vaastolle ja kaikille muille aiempina vuosina hallituksessa mukana olleille. Uusi hallitus on aloittanut toimintansa ja uutena puheenjohtajana minun lienee aika esittäytyä.

Olen 58 –vuotias teologi ja alkuperäinen kuopiolainen vaikka maailmalla vierähtikin välillä parikymmentä vuotta. Töitä teen Kuopion Setlementti Puijolan lähiötyön koordinaattorina eli vastaan kaupungin 12 asukastuvan toiminnasta. Vapaa-aikani kuluu pääasiassa Haminalahden metsissä koiran kanssa kuljeskellen. Kirjat ovat myös jokapäiväisiä seuralaisia.

Työskentelin aiemmin Myllyhoitoyhdistyksessä työelämän päihdekouluttajana ja konsulttina. Noihin vuosiin sisältyi myös kolmevuotinen tyttöjen ja naisten alkoholinkäyttöön liittyvä ehkäisevän päihdetyön projekti, joten naisten päihdeasiat ovat minulle hyvin tuttuja. Kuten niin monella muullakin päihdealalla työskentelevällä, myös minulla on omakohtainen kosketuspinta asiaan. Meidän suvussa on juotu paljon ja kuoltu nuorena. Niin kävi minunkin isälleni.

Uusi hallituksemme on kokoontunut kolmesti ja alkanut etsiä uusia tapoja tuoda järjestöämme ja sen tavoitteita esille Kuopiossa. Järjestimme maaliskuussa ammattilaisille suunnatun seminaarin otsikolla ”Mihin siideri vie suomalaisen naisen”. Seminaarissa varapuheenjohtajamme Anne Paulo-Tuovinen kertoi, miten hän psykoterapeutin työssään kohtaa lapsena alkoholin traumatisoimia aikuisia. Hoitokoti Tuhkimon sairaanhoitaja kertoi heidän työstään päihderiippuvuuden hoidossa ja minä puhuin naisten ja tyttöjen alkoholinkäyttöön liittyvistä erityiskysymyksistä. Ammattilaisseminaariin osallistui parikymmentä kuopiolaisten päihdeorganisaatioiden ja järjestöjen työntekijää.

Huhtikuussa minulla oli puheenvuoro Sirkkulanpuisto ry:n Kuopion kirjastossa järjestämässä yleisötilaisuudessa ”Mitä meidän tulisi tietää tyttöjen ja naisten päihteiden käytöstä”.
Olemme myös panostaneet tiedonkulun helpottamiseen ja ajantasaistamiseen. Olemme uudistaneet jäsenhankintakaavakkeen ja aloittaneet internet –sivuston suunnittelun. Kotisivumme valmistuvat syksyn aikana. Sosiaalinen mediakin otetaan käyttöön, kunhan ehdimme tuottaa sinne tekstiä. Yhdistyksellä on nyt myös sähköpostiosoite.

Elokuussa tarjoamme 20 päihdetyön ammattilaiselle tutustumisretken Naisten Hoitokoti Tuhkimoon Tohmajärvelle. Tulevan matkan yksi tarkoitus on verkottuminen Kuopiossa päihdetyötä tekevien ammattilaisten kanssa.

Syksyllä käynnistyy jäsenhankintakampanja ja järjestämme uusille sekä vanhoille jäsenille retken Valamoon 7.11.2015. Lauantaina 26.9 klo 9-13 on kaikille avoin seminaari ”Hetken merkitys kiireen maailmassa”. Laittakaapa nuo päivämäärät jo nyt kalentereihinne, jotta voitte niihin osallistua.

Päiväpiirin toiminta on toistaiseksi tauolla etsimässä uusia toimintamuotoja ja toista vetäjää Leenan ohelle. Jos teillä on siihen ideoita tai toiveita, niin olkaapa yhteydessä Leenaan.

Olemme saaneet toiminta-avustusta RAY:lta Valkonauhaliiton kautta sekä Valkonauhasäätiöltä. Yhdistyksen omistamassa kaksiossa on uusi, toivottavasti pitkäaikainen vuokralainen, joten sieltäkin saamme koko ajan varoja toimintaamme. Taloudellinen tilanteemme on siis oikein hyvällä mallilla, mistä kiitos kuuluu tietenkin kaikille teille, jotka olette vuosien varrella valkonauhatyötä tehneet.

Toivottavasti me uudet vastuunkantajat onnistumme työssämme teidän laillanne. Meri Tirroniemen rukouksen sanoin

Jumala,
vaikuta Pyhän Henkesi kautta
valinnoissa ja päätöksissä
yksin ja yhdessä.
Innoita elämää säilyttävät
voimat ja arvot
liikkeelle
itsessäni ja muissa.
Varjele meidät
luottamuksen tehtävässä.

Oikein hyvää ja lämmintä kesää!

Hannele Nykänen
puh. 040-548 9898
lmh.nykanen@gmail.com

____________________________________________
Kuopion Valkonauha ry
Pj. Hannele Nykänen, puh: 040-5489898
email: kuopionvalkonauha@gmail.com
Posti: Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymä/Arja Keränen
PL 1065, 70101 Kuopio
____________________________________________

Lue myös