Valikko Sulje

Jäsenkirje 2-2015

Hei kaikki Kuopion valkonauhanaiset!

Mikä ihana kesä tästä kehkeytyikään näin elokuulla. Helle hellii kaikenlaisia kolotuksia ja metsät ovat täynnä Luojan luomia herkkuja. Kyllä nyt kelpaa nauttia hienoista päivistä ja luonnon antimista.

Helteestä nautimme mekin 16 naista, jotka matkasimme Tohmajärvelle tutustumaan naisten hoitokoti Tuhkimoon viime viikolla. Kuopion Valkonauha tarjosi matkan päihdetyön ammattilaisille, joita olikin mukana monesta päihdetyötä Kuopion alueella tekevästä organisaatiosta. Edustettuina olivat Päihdepalvelusäätiön kolme eri työyksikköä, KYSin päihdeosasto, Ensikotiyhdistyksen Amalia ja Pihla, Sirkkulanpuisto, Päihdepalvelu Hemma, Kuopion Mielenterveystuki sekä Alavan seurakunta. Meitä valkonauhalaisia oli neljä: Anni Ylönen, Hannele Jalkanen, Anne Paulo-Tuovinen ja minä. Pulina bussissa oli taattu, sillä käytimme matkat eri työyhteisöjen esittelyyn ja toisiimme tutustumiseen. Alkumatkasta kerroin myös Valkonauhan historiaa aina 1800 -luvulta lähtien. Jatkoimme esittäytymiskeskusteluja ja söimme herkullisen lounaan idyllisessä Honkavaaran perinnepihassa Pyhäselällä. Perillä Tuhkimossa jaoimme parin tunnin ajan keskinäistä tietotaitoa yhdessä Tuhkimon työntekijöiden kanssa. Verkottumisen ja toimintamme suunnittelun kannalta matka oli erinomaisen onnistunut. Jatkamme matkakumppaniemme kanssa yhteistyökuvioiden kehittämistä edelleen.

Seuraavana Kuopion Valkonauhan syksyn ohjelmassa onkin sitten kaikille avoin seminaari, josta laitoin teille esitteen jo viime kirjeessä. Seminaari on siis lauantaina 26. syyskuuta Alavan seurakuntasalissa kello 9-13. Lounasaikaan tarjolla on suolaista purtavaa. Tulethan sinäkin mukaan yhteiseen tapahtumaan.

Olemme myös käynnistäneet jäsenhankintakampanjan ja siinä sinun apusi on tarpeen. Vaikka olemmekin jo saaneet useita uusia jäseniä, tavoittelemme jäsenmäärämme kaksinkertaistamista. Ohessa on siis uusittu jäseneksiliittymislomake annettavaksi tuttavallesi tai sukulaisellesi. Uuden jäsenen ei tarvitse muuta kuin täyttää lomake, postittaa se Keräsen Arjalle ja maksaa 12 euron jäsenmaksu lomakkeessa mainitulle tilille. Muistattehan mainita, että uudet jäsenet saavat jatkossa Valkonauhalehden suoraan kotiinsa.

Kaikki entiset ja uudet jäsenet voivat sitten tutustua toisiinsa Valamon retkellä lauantaina 7. marraskuuta. Matkaa varten saimme avustusta Valkonauhasäätiöltä, joten se on kaikille mukaan lähtijöille ilmainen. Lähdemme liikkeelle kello 9.00 kaupungintalon takaa. Perillä Valamossa meillä on opastettu kierros luostarialueella, ruokailu noutopöydästä ja tutustuminen Mestarin jälki –näyttelyyn. Ennen paluumatkalle lähtöä juomme vielä munkkikahvit ja takaisin Kuopiossa olemme 16 – 17 välillä. Matkalle voi ilmoittautua 30.10.2015 mennessä soittamalla tai laittamalla tekstiviestin Anneli Sikaselle puh. 044-3622140.

Ja laittakaapa kalentereihinne vielä varaus ensi vuoden alkuun. Historiakatsausta Tuhkimon matkalle kootessani huomasin, että yhdistyksemme täyttää 110 vuotta 12.2.2016. Päivä sattuu sopivasti perjantaiksi joka on oikein hyvä juhlaseminaaria ja iltagaalaa ajatellen. Yritämme saada seminaariesiintyjiksi joitakin kansainvälisesti tunnettuja ja arvostettuja nimiä yliopistolta. Juhlajärjestelyjen suhteen me uudet hallituslaiset otamme mielellämme vinkkejä vastaan teiltä kokeneilta valkonauhakonkareilta.

Haluathan edelleen olla tukemassa Valkonauhan arvokasta työtä. Pyydämme maksamaan vuosijäsenmaksun 12 € Kuopion Valkonauhan tilille FI 94 8000 1970 8494 37, viite 17530.

Voikaa hyvin, tulkaa mukaan tapahtumiin ja ottakaa yhteyttä, kun teille tulee hyviä ideoita!

Kesäterveisin,

Hannele

Kuopion Valkonauha ry
PJ. Hannele Nykänen
Puh. 040-5489898, email: lmh.nykanen@gmail.com

kuopionvalkonauha@gmail.com
www.kuopionvalkonauha.fi
Posti: Kuopion Valkonauha ry
c/o Arja Keränen
Ev. lut seurakuntayhtymä
PL 1064, 70101 Kuopio

Lue myös