Valikko Sulje

Jäsenkirje 2-2017

Hei Kuopion valkonauhanaiset!

Kesken kesälomien ja heinäkuun kateissa olevien helteiden tuli tarve kirjoittaa jäsenkirje, koska menneitä ja tulevia tapahtumia on paljon.

Kuopion Valkonauhan toiminta on laajentunut entisestään. Meillä on maaliskuun alusta asti ollut oma toimitila Kulttuurikeskus Vuorilinnassa (Vuorelankatu 5-7, B-rakennus) ja kaikki yhdistyksemme tavarat ja paperit ovat vihdoinkin yhdessä paikassa. Meillä on nyt oma tila, jossa voimme koska tahansa pitää kokouksia, kahvitella yhdessä ja järjestää ryhmätoimintaa. Olisikohan nyt aika herättää henkiin tauolla ollut päiväkerhotoiminta tai järjestää jokin muu jäsenistön säännöllinen tapaaminen? Tervetuloa tutustumaan Vuorilinnan tiloihin ja toimintaan! Minä olen enemmän paikalla elokuun puolivälin jälkeen, mutta sitäkin ennen sopii kyllä, kunhan aika sovitaan etukäteen.

Mennyt kevät ja alkukesä on sisältänyt monenlaista puuhaa. Naisten ryhmä kokoontui viime syksynä kymmenen kertaa Anni Ylösen ja Varpu Ylhäisen vetämänä. Uuden toimitilan remontin ja sisustamisen jälkeen kokeilimme keväällä ryhmätoimintaa toisenlaisella sisällöllä yhteistyössä Sirkkulanpuisto ry:n ja Kuopion kansainvälisen kristillisen taide- ja kulttuurikeskus ry:n kanssa. Muutaman päihdealan ammattilaisen ehdotuksesta ryhmäillaksi valikoitui perjantai, joka ei kuitenkaan tuntunut toimivalta, kun mökkikausi alkoi. Teimme ryhmässä mm. batiikkiliinoja Vuorilinnayhteisön puuhanaisen Anita Rimpelä-Kaikkosen ohjaamana. Korttien askartelun ja teatteri-illan veti Sirkkulanpuiston Laura Meriluoto. Itse olin mukana kuutena kokoontumiskertana, joista muutamana iltana odottelin yksin osallistujia kaunista kesäiltaa katsellen. Jatkamme ryhmätoimintaa syksyllä toivottavasti entistä toimivammalla mallilla aiemmista kokemuksistamme oppineina.

Yhdistyksemme talous on edelleen vakaalla pohjalla. Vakiintuneiden vuokratulojemme lisäksi anoimme ja saimme tänä vuonna 800 euroa avustusta Kuopion kaupungilta ja 3000 euroa Valkonauhasäätiöltä. Rahat käytetään pääasiassa naisten ryhmän toimintaan.

Keväällä suunnittelimme ja kirjoitimme hankehakemuksen STEAlle (entinen RAY). Hakemus sisältää parin työntekijän palkkaamisen seuraaviksi kolmeksi vuodeksi päihdeongelmaisten äitien ja nuorten naisten ryhmätoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen kolmella asuinalueella Kuopiossa. Hanke sisältää myös ajatuksen, että yksi ryhmä toimisi Tyttöjen talolla osana heidän päivittäistä toimintaansa. Myönteisen rahoituspäätöksen saaneiden yhdistysten tiedot julkaistaan joulun alla, joten odottamista sen suhteen riittää vielä useaksi kuukaudeksi.

Monenlaista toimintaa on myös tulossa. Perjantaina 18.8.2017 klo 13–16 osallistumme Suomen katulähetysliiton järjestämä päihdetyön seminaariin Kallaveden kirkolla. Pyrimme tekemään toimintaamme tutuksi kattamalla Kuopion Valkonauhan esittelypöydän aulatilaan

Yhdistyksen jäsenille ilmainen kesäretki lauantaina 19.8.2017klo 8.30–17 suuntautuu tänä vuonna Marjamäen pappilaan, jossa talon emäntä pastori Tuula Paul on järjestänyt meille ohjelmaa koko päiväksi. Pappila Marjamäki on rakennettu vuosina 1850–51 ja sijaitsee aivan Heinäveden kirkonkylän tuntumassa, kuusiaitojen katveessa (Pappilantie 3, 79700 Heinävesi).  Pihapiiriin kuuluu vanha puutarha ja suuri navettarakennus, jonne pappilan lisäksi on katettu oleskelutilat vähän suurempia juhlia, konsertteja sekä muuta yhdessäoloa ja viihtymistä varten. Lähdemme Kuopiosta kaupungintalon takaa klo 8:30 (Jääskeläisen auto). Marjamäellä kello 10.00 on tarjolla kahvin/ teen lisäksi pientä suolaista purtavaa. Kahvin jälkeen karistamme matkan pölyt hiljentymällä rentouttavaan rukoukseen ja tutustumalla pappilan tiloihin. Lounas katetaan klo 12.00. Lounaalla on tarjolla monipuolinen kasvis/kala/liha-kattaus, jonka valmistuksessa on käytetty terveellisiä ja raikkaita tuotteita ja paljon yrttejä. Sään salliessa voimme ruokailla myös ulkosalla. Iltapäivällä voisimme vaivata aivojamme hieman keskustelemalla Valkonauhatyöstä ja yhdistyksemme tulevaisuudesta.  Työskentelyn jälkeen Tuula Paul johdattelee meidät mielikuvamatkalle oman itsen syvyyksiin, aarretta etsimään. Päiväkahvit nautimme kello 14.30 ennen paluumatkalle lähtöä. Takaisin Kuopiossa olemme neljän-viiden maissa. Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliotoiveet Anneli Sikaselle 10.8. mennessä puh. 044-3622140.

Lauantaina 30.9.2017 klo 10–14järjestämme Vuorilinnassa kaikille avoimen seminaarin, jonka puhujaksi tulee hyvin kokenut päihdeperheiden hoitaja ja hoidon kehittäjä Heidi Härkönen. Seminaarin otsikkona on Rakas rämä, mutta oma – tarinoita päihteiden värittämistä perhetilanteista.

Kaikille jäsenyhdistyksille avoin Valkonauhaliiton syyskokous on tänä vuonna Mikkelissä 14–15.10. Mikkelin syyskokousta edeltävä lauantai sisältää ohjelmaa Mikkelin Valkonauhan 110 –vuotisjuhlien merkeissä. Yhdistyksemme osallistuu matkakustannuksiin kaikkien jäsentensä osalta, jos lähtijöitä löytyy. Tervetuloa mukaan!

Kuopion Valkonauha on maaliskuusta lähtien ollut mukana suunnittelemassa ensimmäistä Kokemusasiantuntijakoulutusta Kuopioon. Koulutus alkaa Vuorilinnassa 7.10.17 ja sisältää aloitusseminaarin lisäksi kuusi kolmen tunnin mittaista koulutuskertaa arki-iltaisin. Varapuheenjohtajamme Anne Paulo-Tuovinen haastattelee hakijat ja minä olen ollut koordinoijan roolissa koulutuksen suunnittelun ajan. Koulutusta ovat olleet yhteistyössä kehittämässä Kuopion mielenterveyden tuki ry, Kuopion ev.lut. seurakunnat, Kuopion Seudun Päihdepalvelusäätiö, Kuopion Yliopistollinen sairaala sekä ViaDia Pohjois-Savo ry.  Olemme siis melko hyvässä seurassa ja moni on saanut ja saa tämän projektin myötä tiedon Kuopion Valkonauhan olemassaolosta.

Muistattehan, että yhdistyksemme hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille. Syksyn kokoukset pidetään maanantaina 11.9.17 ja 27.11.17 kello 16.30 alkaen Vuorilinnassa. Kaikki uudet ja entiset jäsenet tulkaapa joukolla mukaan kahvittelemaan ja tutustumaan toisiimme sekä uusiin tiloihimme!

Jäsenrekisterimme ajan tasalla laittaminen on edelleen työn alla ja toivomme, että te jotka haluatte kannattaa työtämme ja osallistua toimintaan maksaisitte tämän vuoden jäsenmaksun 16€, jos ette sitä ole jo maksaneet. Jäsenmaksun voi maksaa Valkonauhan tilille FI 94 8000 1970 8494 37, viite 17530.

Ja lopuksi vielä hieno uutinen Suomen Valkonauhaliitosta, jonka toiminta on tuloksellista ja maailmalla arvostettua. Sen seurauksena Maailmaliiton kongressi järjestetään Helsingissä heinäkuussa 2019. Jos haluat osallistua hienoon kansainväliseen kongressiin ja juhlaan, niin varaa aika jo nyt kalenteriisi.

Sydämellisin terveisin,

Hannele

Kuopion Valkonauha ry
PJ. Hannele Nykänen

Puh. 040 548 9898, email: lmh.nykanen@gmail.com

kuopionvalkonauha@gmail.com
www.kuopionvalkonauha.fi

Posti: Kuopion Valkonauha ry
c/o Arja Keränen
Ev. lut seurakuntayhtymä
PL 1064, 70101 Kuopio

Lue myös