Kuopion Valkonauha ry

Perinteikästä kristillistä yhteiskunnallista työtä vuodesta 1906

Lapsuus päihteiden varjossa -seminaari Erilaiset, monenlaiset, ihanaiset naiset!

Tällä sivulla:

Kuopion Valkonauha ry:n 110-vuotis juhlaseminaari 12.2.2016 "Hetken merkitys kiireen maailmassa"-seminaari 26.9.2015 klo 9-13 Jäsenmatka Valamon luostariin 7.11.2015 Tutustumismatka hoitokoti Tuhkimoon 20.8.2015 Mihin siideri vie suomalaisen naisen? -seminaari 18.3.2015

Menneet tapahtumat

Kuopion Valkonauha ry:n 110-vuotis juhlaseminaari 12.2.2016

Kuopion Valkonauha ry järjestää juhlaseminaarin perjantaina 12.2.2016 Kuopion kaupungintalon juhlasalissa os. Tulliportinkatu 31 sekä iltajuhlan Alavan seurakuntasalissa os. Keihäskatu 5.

Seminaarissa puhujina Puijon seurakunnan kirkkoherra Jaana Marjanen, ELL, teol.yo. Laura Siponmaa, työnohjaaja Matti Nokela, päihdelääketieteeseen erikoistunut lääkäri Antti Loimalahti, professori Olli-Pekka Ryynänen ja professori Taru Kekoni. Seminaari on ilmainen Kuopion Valkonauhan jäsenille sekä opiskelija- ja eläkeläiskortilla, muilta maksu on 60 euroa.

Iltajuhla kutsuvieraille alkaa klo 17.00 lääninrovasti Jaana Marjasen johtamalla iltajumalanpalveluksella eli vesperillä. Tiedustelut Hannele Nykänen 040-548 98 98, lmh [dot] nykanen [a] gmail [dot] com

Katso tästä linkistä tarkka ohjelma PDF-muodossa.

Luentoja PowerPoint-muodossa:

Päihderiippuvuus – monimutkaista vai ei?

Voisiko yhteiskunnallisilla ratkaisuilla vaikuttaa päihderiippuvuuksiin?

Päihderiippuvuus kehittyy

Työyhteisön päihdepeli ja ryhmäinterventio

Kannabiksen käyttäjä kohtaa viranomaiskontrollin

 

"Hetken merkitys kiireen maailmassa"-seminaari 26.9.2015 klo 9-13

Tule levähtämään hetki!

Onnellisuus ja tyytyväisyys ovat eri asioita. Voisimmeko paremmin, jos emme laukkaisi oravanpyörässä, vaan keskittyisimme merkityksellisiin asioihin? Michael Enden romaanissa Momo ajan puute ilmenee näin:

"Kukaan ei tuntunut huomaavan, että aikaa säästäessään joutuikin tinkimään muusta. Kukaan ei halunnut ymmärtää, että elämä oli käynyt yhä köyhemmäksi, yhä yksitoikkoisemmaksi ja kylmemmäksi. Lapset tunsivat sen kyllä, sillä heillekään ei ollut enää koskaan aikaa. Mutta aika on elämää. Ja elämän paikka on sydän. Ja mitä enemmän ihmiset säästivät aikaa, sitä vähemmän sitä jäi."

Aika:                 Lauantaina 26.9.2015 kello 9.00 - 13.00
Paikka:             Alavan seurakuntasali, Keihäskatu 5, 70620 Kuopio
Järjestäjä:        Kuopion Valkonauha ry
Kouluttaja:       Ilmo Häkkinen, työnohjaaja, kirjailija, trubaduuri


Tied. ja ilm.        Suomen Valkonauhaliitto toimistoaikana puh (09) 1351 268 sekä Hannele Nykänen puh 040 548 9898, kuopionvalkonauha [a] gmail [dot] com, lmh [dot] nykanen [a] gmail [dot] com

Tilaisuus on kaikille kiinnostuneille ja erityisesti Sinulle, joka toivot voivasi "leppoistaa" elämääsi, päästä irti kiireen aiheuttamasta väsymyksestä! Voit tulla myös ilman ennakkoilmoittautumista!


Käsittelemme mm. seuraavia teemoja:

  • Ajankäytön muutokset 2000-luvulla ja niiden vaikutukset yksilön ja perheen arkeen
  • Henkistä heitteillejättöä ja kelloon vilkuilua - lapsen ja nuoren elämä on "nyt" eikä "kohta"
  • Kun on huonot keinot käytössä - alkoholi ja muut riippuvuudet ratkaisuna
  • Miten voin lisätä omaa ja lähipiirini onnellisuutta - Hyvät keinot käyttöön!

Ilmo Häkkisellä on laaja kokemus päihde- ja terapia-alalta. Paitsi arvostettuna asiantuntijana, hänet tunnetaan myös kirjailijana ja muusikkona, jonka kenties tunnetuin sävellys on Oiva Paloheimon runoon tehty "Lähtevien laivojen satama".

VAPAA PÄÄSY, kahvitarjoilu

TERVETULOA!

 

Jäsenmatka Valamon luostariin 7.11.2015

Kaikki entiset ja uudet jäsenet voivat tutustua toisiinsa Valamon retkellä lauantaina 7. marraskuuta. Matkaa varten saimme avustusta Valkonauhasäätiöltä, joten se on kaikille mukaan lähtijöille ilmainen. Lähdemme liikkeelle kello 9.00 kaupungintalon takaa. Perillä Valamossa meillä on opastettu kierros luostarialueella, ruokailu noutopöydästä ja tutustuminen Mestarin jälki -näyttelyyn. Ennen paluumatkalle lähtöä juomme vielä munkkikahvit ja takaisin Kuopiossa olemme 16 – 17 välillä. Matkalle voi ilmoittautua 30.10.2015 mennessä soittamalla tai laittamalla tekstiviestin Anneli Sikaselle puh. 044-3622140.

 

Tutustumismatka hoitokoti Tuhkimoon 20.8.2015

Helteisessä säässä 16 naista matkasi Tohmajärvelle tutustumaan naisten hoitokoti Tuhkimoon. Kuopion Valkonauha tarjosi matkan päihdetyön ammattilaisille, joita olikin mukana monesta päihdetyötä Kuopion alueella tekevästä organisaatiosta. Edustettuina olivat Päihdepalvelusäätiön kolme eri työyksikköä, KYSin päihdeosasto, Ensikotiyhdistyksen Amalia ja Pihla, Sirkkulanpuisto, Päihdepalvelu Hemma, Kuopion Mielenterveytuki sekä seurakunta. Meitä valkonauhalaisia oli neljä: Anni Ylönen, Hannele Jalkanen, Anne Paulo-Tuovinen ja Hannele Nykänen.

Pulina bussissa oli taattu, sillä matkat käytettiin eri työyhteisöjen esittelyyn ja tutustumiseen. Alkumatkasta puheenjohtaja kertoi myös Valkonauhan historiaa aina 1800-luvulta lähtien. Esittäytymiskeskustelut jatkuivat herkullisella lounaalla idyllisessä Honkavaaran perinnepihassa Pyhäselällä. Perillä Tuhkimossa jaettiin parin tunnin ajan keskinäistä tietotaitoa yhdessä Tuhkimon työntekijöiden kanssa. Verkottumisen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelun kannalta matka oli erinomaisen onnistunut. Yhteistyökuvioiden kehittäminen matkakumppaneiden kanssa jatkuu edelleen.

Tuhkimo 20815 007

 Honkavaaran perinnepiha Pyhäsalmella.

 

Mihin siideri vie suomalaisen naisen? -seminaari 18.3.2015

Ammattilaisseminaari naisten päihdeongelmasta Kuopion valtuusto-virastotalon valtuustosalissa järjestettiin 18.3 2015 klo 9-12. Alustajina olivat Puijolan setlementin lähiökoordinaattori Hannele Nykänen, psykoterapeutti Anne Paulo-Tuovinen ja terveydenhoitaja Maria Pesonen/Hoitokoti Tuhkimo.

 

Seminaarin tavoitteena oli nostaa keskusteluun naisten ja tyttöjen päihteidenkäyttöön ja päihdekulttuuriin liittyviä teemoja. Seminaariin olivat tervetulleita sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten lisäksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Ohjelma

9.00 Äitejä, naisia, pirihuoria, siideripissiksiä
- suomalainen nainen ja päihteet
Terveydenhoitaja Maria Pesonen, Hoitokoti Tuhkimo

10.00 Tauko, tarjolla hedelmiä ja mehuja

10.20 Viini vie ja hormonit hyrrää
Naisten alkoholinkäytön yksilöllisiä ja yhteisöllisiä seurauksia
Kuopion Valkonauha ry:n puheenjohtaja, teologi Hannele Nykänen

10.50 Mikä ei tapa, se vahvistaa - tai sitten ei.
Vanhempien päihdeongelmien vaikutus lapsiin
Psykologi, psykoterapeutti Anne Paulo-Tuovinen

12.00 Tilaisuus päättyy

Osallistumismaksu 30 euroa (sis. ohjelman ja tarjoilun) maksetaan ennakkoon Kuopion Valkonauha ry:n tilille FI94 8000 1970 8494 37. Maksun viestiosaan merkintä ”seminaari”.

 

 
© Kuopion Valkonauha ry