Valikko Sulje

Naisvankien ryhmä

Keväällä 2023 alkoi uutena toimintamuotona NAISVANKIEN RYHMÄ yhteistyössä Rikosseuraamuslaitoksen, Kuopion Ev.Lut. Seurakuntayhtymän ja Tyttöjen Talon kanssa. Toiminta sai alkunsa, kun Kuopion Vankilaan avattiin kaksi uutta osastoa naisvangeille, joita siellä ei aiemmin ole ollut. Paikkoja naisille on yhteensä 16.

Kesän 2023 aikana toteutettiin kahdeksan naisten picniciä vankilan pihalla grillauksen ja kahvittelun merkeissä. Syksystä alkaen kokoonnutaan keskiviikkoisin klo 9.30-11.00 kahden viikon välein nimellä NAISTEN HETKI. Tapaamiset sisältävät teemakeskusteluja, askartelua, pelejä, musiikkia ja muuta vankien toivomaa toimintaa. Vankilan naisille on lahjoitettu kirjoja, pelejä ja CD-levyjä.

Kokoontumiset toteutuvat yhteistyössä Kuopion Ev.Lut. seurakuntayhtymän kriminaali- ja mielenterveystyön diakonin Minna Sahlbergin ja Tyttöjen Talon seksuaaliväkivaltatyöntekijän Anna Korhosen kanssa. Kokoontumiset mahdollistavat sekä ryhmäkeskustelut että kahdenkeskiset keskustelut vankien kanssa. Vankien taholta toiminta koetaan erittäin tervetulleeksi.

Lue myös